Kako da ubrzam WordPress sajt

Svi žele da se njihove WordPress stranice otvaraju brzo i budu optimizovane, većina za to koristi razne dodatke. Ja ih ne koristim, najbolje je da to uradite uz pomoć .htaccess fajla koji se nalazi u public_html dodavanjem kodova navedenih ispod. Pa ću vam tako i objasniti kako možete postići znatno veću optimizaciju i brzinu vašeg sajta.

Uključite GZIP kompresija
Da biste smanjili veličinu podataka koji se prenose između vašeg servera i vaših posetilaca, možete omogućiti GZIP kompresiju za svoje slike, CSS i JavaScript fajlove. Na ovaj način, web server će spakovati (kao stvaranje ZIP fajl na primer) ovaj sadržaj pre nego što je prešao preko Interneta na vaš pretraživač. Sa druge strane, vaš pretraživač raspakuje sadržaj pre njegovom prikazivanja.

Keširanje
Zahvaljujući pretraživačima možete da navedete za pretraživače vaših posetilaca koliko dugo treba da kešira vaše slike, CSS, JS i Flash fajlove. Međutim, ako neki od tih resursa je postavljen, vaš server će obavestiti pretraživač i kesirani sadrzaj će biti zamenjena novim.

mod_pagespeed
mod_pagespeed je Apache modul koji je razvio Google. To automatski primenjuje web perfomanse boljim i uvek treba da proverite sa svojim hosting kompanija da li ga podržava.

Uključite Keep Alive
Keep-alive omogućava pretraživaču da se fajlovi dostave bez ponovne i nepotrebne komunikacije sa serverom.

Za kraj poželjno je da u admin meni odaberete Podešavanja > Diskusija i ugasite sledeće stavke:
Pokušaj da obavestiš svaki blog na koji pokazuje veza sa unosa
Dozvoli obaveštavanje putem veza sa drugih blogova (povratni pingovi i povratne veze)

Ukoliko imate nekih problema posle dodavanja navedenih kodova u vaš .htaccess fajl ostavite komentar, jako je bitno da ne koristite dodatke za ubrzanje ili optimizaciju sajtova.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.