Kreiranje email adrese sa nastavkom vašeg domena

Pošto sam vam u prvom koraku objasnio kako da zakupite hosting paket, i registrujete domen, sledeći proces je kako sada kad ste dobili korisnički panel (cPanel) da kreirate email adresu, sa nastavkom vašeg domena.

Prvo je potrebno da se logujete na vaš korisnički panel, podatke ste dobili na email od Oklopa, ako ste pratili prvi korak. Za one koji ne znaju logovanje vršite putem adrese www.sceko.com/cpanel

Ka se logujete na vaš korisniški panel, potrebno je da odaberete Email Accounts, koji se nalazi u Mail prozor.

Na sledećoj stranici ćete kreirati vašu mejl adresu, tako što ćete popuniti sledeće podatke.

Ja sam sada kreirao mejl adresu info@sceko.com kao što možete da vidite gore na slici. Vašem email koji ste kreirali možete da pristupite putem adrese webmail.sceko.com gde čete uneti vašu email adresu i lozinku.

Ukoliko želite da koristite neki od popularnih programa kao što je Thunderbird, podatke za podešavanja možete takoše pronaći na stranici gdje ste kreirali email adresu odma ispod.

Gde ćete kliknuti na More pa zatim Configure Email Client. I na sledećoj stranici ćete dobiti sve potrebne podatke, ovo ću vam takođe objasniti u nekim od sledećih uputstava kako da u ovom slučaju konfigurišete Thunderbird.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.