Prvi korak do vaše web stranice

Da bi vaš sajt se našao na internetu dostupan ljudima, prvo morate proći jednu proceduru kupovine domena i hosting paketa. E sad mnoge firme vam nude ove usluge, i teško se odlučiti kod koje ćete da kupite jer ih danas ima nenormalno velik broj.

Uglavnom većina njih prodaju usluge stranih kompanija, tako što zakupe server i naravno registraciju domena takođe vrše putem njih od kojih je popularan NameCheap. Kupovina kod domaćih provajdera ima i neke dodatne povoljnosti, prvo je cijena koja je u većini slučajeva dosta niža i podrška je na našem jeziku. Neću dužiti sa dodatnim objašnjenima ja ću vam preporučiti da to bude Oklop.

Prvenstveno potrebno vam je da zakupite hosting paket, koji možete odabrati na stranici Oklopa u dijelu Hosting.

Ja bih vam u ovom slučaju preporučio Najpopularniji paket, on se nalazi u sredinu iz razloga što nema ograničenja ukoliko su vaši fajlovi legalni i ne krše autorska prava. Kada zakupite željeni hosting potrebna vam je i registracija domena, isto to takođe možete uraditi kod njih i oni će vam ga i povezati sa vašim hosting nalogom, tako da ne morate da brinite ni o tom dijelu. Ako ste se odlućili za srednji paket na slici gore, kliknite Naruči odmah. Na sledećoj stranici ćete ukoliko namete unjeti domen koji želite da registrujete, i sada kliknite na Proveri.

Posle toga ukoliko je domen slobodan moći ćete da nastavite vašu narudžbu.

Domen se automacki dodaje u vašu narudžbinu i ako želite njega da registrujete kliknite Nastavi, ako ne želite unesite drugi domen za proveru. Na sledećoj stranici je lista vaše narudžbine.

Ako je to ono što želite da naručite, kliknite na Plaćanje. Na sledećoj stranici ćete da unesete vaše podatke kako biste izvršili narudžbinu na vaš nalog. Ja ću se logovati na već postojeći nalog i kliknuti Završi narudžbinu. Na sledećoj stranici će vam se otvoriti faktura gdje u gornjem desnom uglu imate informacije o plaćanju, takođe ćete dobiti informacije i na mejl koji ste unjeli u prethodnom koraku.

Kada izvršite plaćanje i obavijestite ih da ste izvršili plaćanje, vaš nalog će istog dana biti aktivan. Vi ćete posle toga dobiti povratni mejl sa podacima od vašeg korisničkog panela, koji će vam služiti da upravljate vašim hosting nalogom. Sa lakoćom ćete kreirati mejl adrese, postaviti vašu stranicu dostupnu svima koji koriste internet, ali o tome ćemo u nekom drugom koraku.

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.